Marianne Luyer

Werken met mensen, is mijn drijfveer!

Na mijn middelbare schoolopleiding ben ik eerst eens gaan rondkijken in de wereld (verblijf in Canada, Verenigde Staten), diverse baantjes gehad en een enkele opleiding begonnen, toen ik bleef ‘hangen’ in een baan die mij boeide. Die baan was secretaresse van het hoofd Personeelszaken van de gemeente Hilversum. Het was zowel de inhoud van alles waar ik mee te maken had (mensen!), als de omgeving (college van B&W, de publieke zaak), die mij fascineerde. Ik ging meteen een HBO opleiding in het personeelswerk volgen, om mij hier verder in te verdiepen. Later heb ik nog een post HBO leergang Organisatieadvies gevolgd en de studie Arbeids- en Organisatiepsychologie aan de OU. Ik ben lid van de Orde van Organisatieadviseurs (OOA) en ben Certified Management Consultant (CMC).

Werken met mensen, hen helpen en adviseren bij allerlei samenwerkingsvraagstukken en persoonlijke (loopbaan-)vragen, vormt de rode draad in mijn leven. Ik zie meestal de goede intenties, het onvermogen en bovenliggende gezamenlijke perspectieven.

Na 11 jaar in dienstverband gewerkt te hebben, heb ik in 1991 de stap gezet om een bureau te starten. Samen met mijn toenmalige partner hebben wij het bureau MLI Intermanagement opgericht. Dit is een bureau met een vaste kern adviseurs en interimmanagers. Waren er in het begin consultants in loondienst werkzaam bij MLI, sinds een aantal jaren bestaat MLI uit een netwerk van zelfstandig gevestigde consultants. Deze vorm van samenwerken bevalt uitstekend en past heel goed bij de manier waarop professionals hun beroep willen uitoefenen. We inspireren elkaar, kennen elkaars bijzondere kwaliteiten, en verwachten van elkaar optimale kwaliteit. Zo kan aan de klant maatwerk en kwaliteit geleverd worden! Voor informatie over onze missie en visie, het netwerk, opdrachtgevers, diensten, publicaties, verwijs ik graag naar onze website.

Voor meer informatie kijk op www.mli-intermanagement.nl.

Met Johan Bouwmeester heb ik een boek geschreven ‘Waardegedreven leiderschap, varen op het moreel kompas’, dat in juni 2012 is verschenen. in 2017 is een tweede boek verschenen 'Waardegedreven leiderschap, dansen met licht en duisternis'. Voor meer informatie zie de website van MLI Intermanagement maar ook via www.waardegedrevenleiderschap.nl.

Op dit moment werk ik als adviseur Governance en spreker over Waardegedreven Leiderschap en Toezicht voor Avicenna, the Midfield en Nationaal Register. Voor Nationaal Register werk ik ook als programmamanager High Level Toezicht, Waardegedreven Leiderschap en lid Business Development Team, verantwoordelijk voor NR Advisory. 

Zie ook: www.nationaalregister.nl en www.themidfield.nl en www.academievoorleiderschap.nlDecember 2023
ZoMaDiWoDoVrZa
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31