Marianne Luyer

CDA Flevoland Provenciale Staten

Nieuwsgierig naar de opvatting van het CDA Flevoland over wat goed is voor de inwoners van Flevoland? Download het Verkiezingsprogramma CDA Flevoland 2015-2019: De aanpak die werkt!

Even voorstellen: Marianne Luyer, fractievoorzitter CDA voor Provinciale Staten Flevoland.

Almere en Flevoland is mij een heerlijke omgeving om te wonen, te werken, te leven. Ik heb een gezin met 3 kinderen, en het is vooral voor hen, dat we besloten om te gaan wonen in ‘het nieuwe land’. In Flevoland is nog ruimte, letterlijk, maar ook figuurlijk. Ruimte om te pionieren en te experimenteren als het gaat om ontwikkeling van scholen, zorg, participeren in de politiek etc.

Mijn werk is het adviseren van mensen en organisaties bij diverse organisatorische en samenwerkingsvraagstukken; ik ben associé bij de CBE in Amsterdam. CBE is een internationaal werkend organisatieadviesbureau dat gericht is op ontwikkeling van maatschappelijke meerwaarde en duurzaamheid.

Ik ben altijd actief geweest in allerlei maatschappelijke organisasties, jeugd- en jongerenwerk, vrijwilligerswerk, vrouwenorganisaties, en de laatste jaren werden dat bestuursfuncties en functies in raden van toezicht. Zo ben ik jaren voorzitter van het bestuur geweest van Het Baken (een VO scholengroep in Almere), ben jaren lid geweest van de RvT van de Stichting Stadspromotie Almere, zit nu in de Raad van Toezicht van de Zorggroep Almere, en ben lid van de RvT van de NCRV.

Een aantal jaren geleden hebben een aantal actieve Almeerders en Flevolanders een nieuw netwerk opgericht: de Stichting Nieuw Bestuurlijk Elan Flevoland. Dit is een netwerk, gesteund door o.a. Annemarie Jorritsma, burgemeester van Almere om de instroom van nieuwe mensen, zoals jongeren en allochtonen te bevorderen in bestuursfuncties of toezichthoudende functies in de provincie. Inmiddels is deze stichting ondergebracht bij de VMCA (de vrijwilligers- en mantelcentrale in Almere).

Ik ben al jaren lid van het CDA en draag op allerlei manieren bij aan het uitdragen van ons christendemcratisch gedachtengoed in onze samenleving. Als voorzitter van de Besturenraad, de koepel van het bijzonder onderwijs, heb ik met de landelijke politici intensief kennis gemaakt en dat deed mij besluiten ook actiever in de politiek te gaan. Toen de kans 4 jaar gelden voorbij kwam om mij kandidaat te stellen voor de CDA Fractie in de provincie Flevoland, heb ik dan ook die kans met beide handen aangegrepen.

Download hier het Coalitieprogramma 2011-2015, het coalitieprogramma 2012
Het document Verantwoording Statenperiode 2011-2015 en het Verkiezingsprogramma CDA Flevoland 2015-2019: De aanpak die werkt!


Voor meer informatie kijk op www.cda-flevoland.nl.

September 2020
ZoMaDiWoDoVrZa
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930